Múlt vasárnap, április 24-én zajlott le a III. Pofonparti elnevezésű barátságos bokszmeccs sorozat az Algyői Faluházban, melyen a megszokott módon a három megye: Bács, Békés és Csongrád boksz klubjai vettek részt.

Bemutató mérkőzést játszott Faragó Rajmund a SZBC képviseletében, ellenfele a makói Pál Olivér (MBK) volt. Rajmund igazán bátran boxolt, színvonalas meccset láthattunk.

A Szögi Zoltán (SZBC) – Flosznik Benedek (BSE) meccs szintén bemutató mérkőzés volt. Szögi fizikuma kissé alulmaradt Flosznikéval szemben, ám ennek ellenére bátran harcolt, hirtelen támadásaival gyakran meglepte ellenfelét.

A Szeged Box Club és a szintén szegedi Boxvilág Sport Egyesület tagjai között több csata is zajlott. A Szögi – Flosznik párosításon kívül Dúro Zoltán (SZBC) és Simon Márkó (BSE) is összemérhette erejét. Dúro kissé álmosan kezdte a mérkőzést, majd kötéltől kötélig verte ellenfelét.

A félnehézsúlyú ifiknél Bernát Levente (SZBC) és Pink András (BSE) is bemutató meccset játszottak.  Bernátnak ez volt az első meccse, viszont ez nem gátolta, hogy bátran lépjen fel ellenfelével szemben.

A serdülő korcsoportban Juhász György (SZBC) Turbucz Tamást (BSE) ellen boxolt. Juhász erőszakosan irányította a meccs menetét, a harmadik menetbeli fölénye pedig egyértelművé tette győzelmét.

Junior kategóriában a könnyűsúlyú Merész Patrik (SZBC) a makói Restás Rolandot (MBK) kapta ellenfélnek, türelmesen tartotta az ütőtávot, nem engedte a makóit túl közelre, a harmadik menetben TKO-val nyert Patrik.

A szintén junior nagyváltósúlyú Fuksz László (SZBC) Andor Zoltán (BTE) ellen harcolt. A meccs alatt sikerült tartania az ütőtávot, végig bátran harcolt. Pontozással alulmaradt.

Felnőtt középsúlyban Vata Gábor (SZBC) és Kozák Róbert (VAB) harca igazi presztízscsata volt. Gabi uralta a mérkőzést. A második menetben  Kozáknak felrepedt a szeme, így a bíró technikai K.O.-nak minősítette az esetet, ezzel Vata megnyerte a mérkőzést.

Felnőtt nehézsúlyban Major Árpád képviselte a SZEGED BOX CLUBOT, ellenfele a Halasi Box Club képviseletében Kertész Kovács Ádám volt. Mindketten szerepeltek legutóbb a magyar bajnokságon. Majornak nehézségei akadtak az elején az ütőtáv eltalálásával, majd amikor megérezte sikerült több megrendítő erejű találatot is bevinnie, majd ezzel megfogni ellenfelét. A harmadik menetnél a halasi edző úgy vélte, hogy célszerűbb lesz feladni a meccset.

Szegedről ismét népes szurkolótábor indult, akárcsak a két héttel ezelőtti Felix Promotions profi ökölvívó gálára, melyen a Szeged Box Club képviseletében, Kis Máté versenyzett. A versenyzők egyhangúan hálásak a közönségnek a támogatásért, remélik, hogy a jövőben is kíváncsiak lesznek a mérkőzéseikre.

Gál László edző elmondta, mennyire fontosak az ilyen jellegű összejövetelek az utánpótlás nevelés és rutinszerzés szempontjából, ugyanis számukra kevés a lehetőség a gyakorlásra, hogy a saját csapattagjaikon kívül mással is meg tudják mérettetni magukat. A Pofonpartik első számú célja a kezdő versenyzők körülményekhez való szoktatása és az ökölvívás népszerűsítése kellemes, barátias légkörben.

Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó 13102739_1081837085213144_7168944687000109346_n Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó Merész Ferenc fotó            Merész Ferenc fotó