Április 16-án zajlott le a Felix Promotion által szervezett profi ökölvívó gála, amelyen Kis Máté is részt vett, a Szegedi Box Klubot képviselve.

Máté másfél éve került fel a profik közé, ahol veretlenségi sorozaton volt, most hétvégén viszont döntetlent játszott ellenfele, Egedi Renátó ellen. Megkérdeztük Mátét ő hogyan értékeli a hétvége történéseit.

Máté: – Ugyan erős ellenfelet kaptam Renátó személyében, viszont nem vagyok maradéktalanul elégedett a saját teljesítményemmel. Úgy érzem tudtam volna többet is mutatni, az elején sajnos túlvállaltam magam.

A szurkolóim viszont iszonyatosan nagy erőt adtak a nehezebb pillanatokban, ugyanis Szegedről is nagyon sokan érkeztek, hogy megnézzék a meccset. Az interneten is lehetett róla olvasni, valóban példátlan volt a szegediek szurkolása. Remélem, hogy ez a jövőben sem fog változni és a továbbiakban is kíváncsiak lesznek a meccseimre. Sokat segítenek csapattársaim is, akik az edzéseken sparring partnerként  társulnak.

 Merész Ferenc fotóMerész Ferenc fotóMerész Ferenc fotó

Kíváncsiak vagytok, hogy mi szokott történni egy-egy meccs után ? Máté erről is mesélt.

Máté: -A meccsek után bevett szokás, hogy edzőmmel, Gál Lászlóval átbeszéljük a meccs menetét, melyek voltak a jó bemozdulások, ütések, védekezések és sorravessszük a hibákat is természetesen. Ezután pedig következhet a szokásos rituálé- pizzázni szoktunk. Igazán szerencsés helyzetben vagyok, hiszen párom feltétel nélkül támogat, igyekszik minél több mérkőzésen részt venni.

Máté legközelebb május 21-én lép ringbe Cegléden, addig is a tőle megszokott módon maximálisan próbál felkészülni a megmérettetésre!