2015. március 14-15-én, Nagyberkibe, a Szász Endre Általános Iskola adott otthont a VII. alkalommal megrendezendő nemzetközi Szalacska-kupának.

 

Már sorsoláson kiderült, hogy elég erős mezőny gyűlt össze. A román csapat több válogatottat, román bajnokot hoztak.

A Szeged Boksz Club minden korcsoportot képviselve 5 versenyzővel vágott neki a tornának.

Serdülő 54 kilóban Merész Patrik, ellenfele Tiberius Barbosu (MTK), serdülő Európa bajnok volt. A pesti versenyző több rutinjával és verekedős bunyójával próbált felülkerekedni Patrikon, aki szépen vívó-bokszal próbálta kicselezni ellenfelét, de sajnos ez a győzelemhez kevés volt.

Junior korcsoportban Balogh Milán (66) sajnos egyedül volt a súlyában.

 

Ifiúsági 64 kg-ban Faragó Gábor lépett szorítóba a szegediek közül. Ellenfele a már több klubbot is megjárt korosztályának tehetsége, Kolompár Erik a Madárfészek Akadémia versenyzője. Gabi erőteljes rohamaira és veszélyes ütőerejére bízta a győzelmet, többször megfogta riválisát, de az nagyobb rutinjával felülkerekedett Faragón.

 

Elit korcsoportban Oroyovwe Onoriode Isaac  (69) és Szupernehézsúlyban Major Árpád (+91) mutathatta meg képzettségét.

 

Ziki első nap Réti Bence (MTK) ellen iskola boxot mutatva és edzői utasítását betartva, hatalmas önbizalommal és hidegvérrel lépett fel a szorítóba, ezt megtartva aratott győzelmet. A döntőben Vasas öklözője Bársony Bernárd ellen vívott hatalmas csatát, de sajnos pontozással (kérdéses) vereséget szenvedett.

 

Árpi erőnyerő volt, így már hozzá játszotta be magát román ellenfele Costea Daniel. Erős ütéseit ügyesen hárította a szegedi az első 2 menetben elhajlásaival, testcseleivel, de mégis a rivális irányított. Végül a 3. menetben Major ritmust váltott és többször megfogta a nála jóval nehezebb ellenfelét. Pontozással győzött a román. Ez volt Árpi 2. mérkőzése, nincs oka szégyenkeznie, csupán több meccs-rutin kell még.

 

A tornát sikerként könyvelheti el a klub és a versenyzők is.

Gratulálunk és további sikeres felkészülést!

 

Eredmények:

 

Merész Patrik (54) III.hely

Balogh (66) I.hely

Faragó Gábor (64) III.hely

Oroyovwe Onoriode Isaac (69) II.hely

Major Árpád (+91) II.hely

 

Edzők:

 

Kakuszi Tibor, Gál László

Edzések

Hétfőtől-péntekig:
8:00-9:00 mindenkinek
17:00-18:30 versenyzőknek
18:30-20:00 mindenkinek

Hétfő-szerda-péntek:
15:30-17:00 gyerekeknek

Vasárnap:
10:00-12:00 mindenkinek

Támogatóink:

nea-01

A Miniszterelnökség logója